Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hopp för mänskligheten

finns det något vackrare?
folkskaror som flockas
i uppvaknande

där det förut stod några få
står där nu så många

där så få talade 
så många nu ropar

där så få gav
så mycket gåvor nu strömmar in

ja, kanske finns det något ännu vackrare
en ännu större anledning
att känna hopp för mänskligheten

alla små handlingar
vi aldrig får reda på

allt det som sker fördolt
långt utanför nyhetsflödets strålkastarljus

alla små gärningar
som med en dåres envishet
outtröttligt uttrycker barmhärtighet
                                            medlidande
                                                  medmänsklighet

trots att den lilla gärningen
verkar vara så overksam
mot världens samlade ondska




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 366 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-15 07:30



Bookmark and Share


  Palett
Fin text som andas hopp för mänskligheten.
2015-09-15

  ResenärGenomLivet VIP
"Många bäckar små"...ja, låt oss hoppas att allt blir bättre...fin text...
2015-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)