Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mÅne

 

 

Jag har en måne i ett ögonkast, en blick

sedan länge svunnen

en handflata fylld av nattens dagg

och en vilja, återvunnen

 

som en sång ter sig nattens mörker

en ton ett norrskens dans

och jag tänkte frimodig inom mig själv att

för mig har jag den finaste levnaden som fanns

 

nej, jag är inte vacker inte rik och framgågsfull

mitt hem är inte städat och nogsamt renoverat

men i mitt hjärta finns kärlek och en vågskål full

med det liv som jag varsamt levat

 

Inatt lyfter månen en handfull av stoft

till dig som vill att hoppet  ska brinna

för dig ska den röda färgen tala

till tron att åter vinna.

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-27 23:12



Bookmark and Share


  ULJO
Fin text som förtjänar att bli tonsatt
2015-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP