(version 1)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(version 1)


cirkeltrådar


det skulle gå
[tänkte jag mig]
att ringa in dig

sluta en cirkel

för att sedan
kunna gå vidare
mot läkning och helande

men allt lever ett eget liv

även i döden

det rev i mina händer
när jag försökte hålla fast

insnärjda trådar
som inte funnit sin plats

av smärta och ilska
slet de sig till sist

bort

kastades bort

och hamnade i skuggorna
där en frånsida låter
saker och ting
finna sina egna vägar
och forma de mönster
som gavs av livet

förlamad med
maktlösa händer mot marken

sänkt blick i tårar

trådar som söker trådar
tårar som trådar
bildar mönster bakåt

och framåt

skapar väv

där du blev
den du var
och jag blir till
[i samma skeende]

jag ser varför

det finns ingen
enskild skuld

bara komplicerade
bakgrunder

där vi blir till
utav det som var

mönster i väven




Fri vers av Almagrundet
Läst 425 gånger
Publicerad 2006-04-28 00:46



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
När tvivlet tar över lever vi ändå och
låter livet - väven - levas trots
maktlösheten. Förklaringen kommer
efteråt, livsmönstret blir tydligt och
existensens villkor uppenbarar sig.
En ovanlig inträngande dikt om livet.
Tack!
2006-04-29

  Ms Lovecraft
Du har ett talande bildspråk, verkligen! Gillar verkligen det där med väven (som man kan snärja in sig i om man inte passar sig). Jag klarar inte heller av geometriska figurer för tillfället :P
2006-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet