Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

männiSka

 

 

Ve dig natt, håll ditt mörker i gryningsolens slingor

håll till arla och dess daggående gudinnor

bränn din backe folk ska vandra den väl

ty ljuset detta ljus håller ingen träl

 

inget i ljuset ska hölja dessa obarmhärtigheter

nej här frodas bara hjärtatsljus

och det ska du veta att särartsuschligheter

det att dela folk inte får plats i dess hus

 

nej gryning är till för hopp

natt är till för vila

och vore det så att detta rubbas

då måste vi ila

till sanning till tro på var människas lika värde

ty det är vandringen och den enda i våra färden

 

vill du se ljus och hopp, kanske kärlek

då måste du till hat och krig säga nej

vila i tron på att var frände i sig.

är lika ditt lika livet lika dig




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-01 21:58



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Aktuell i alla tidsepoker.
Väl talat.
2015-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP