Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Bild = Copyright Ljusletaren


Vredesmod

 

 

Hamrar febrilt på bordskanten i påträngande vredesmod

Ansiktsfärgen har ändrats från blekt vit till högrandigt röd

Dunkar med mina fingrar allt mera av skyndsamma takter

Stressen är uppe i kokpunkten och exploderar snarligen

 

Utbyter tankar med mig själv att jag måste stilla ned mig

Går inte alls när stressfaktorn har löst ut känslobomben

Skär i öronen av det trummande som jag åstadkommer

Hjärtat slår allt hastigare och är i takt med bankandet

 

Sansa dig försöker jag att säga till mig själv flera gånger

Orden är fastnitade i mitt hjärta och river upp flera sår

Bjuder till med att sluta hamra på mitt rediga köksbord

Pulsen saktar ned farten och är snart i vanlig dagstakt

 

Ingen ska få kasta skit på mig mediterar jag flera gånger

Ansiktsfärgen är åter den mentalt friska, alltså vinteblek

Återkastar ord i retur till givaren och låser till om själen

Bubblan är formad och variga ord studsar i tillbakagång

 

22 december 2015

 

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 643 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-22 14:31



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra skrivet, man kan inte bara ta emot, man måste få reagera!
2015-12-27

  ResenärGenomLivet VIP
Man måste få reagera, för det är inte bra att svälja hela tiden...bra sätt att prata med och till sig själv...
2015-12-24

  soligajag_1 VIP
Känner så väl igen denna känsla du har!!
Just nu skulle jag vilja va hos dig min Goa vän och ta dig i famnen , vagga dig ömt och säga:
Jag Älskar dig för den du är!!

Ge inte upp hoppet!!
Du är underbar!! Kram kram
2015-12-23

  Bibbi VIP
Känner igen situationen.
2015-12-22

  överlevaren VIP
Oftast säger det mer om personen som uttrycker sig kränkande än om den som det är riktat mot.
Bra valda ord!
2015-12-22

  Maria Sundelin VIP
Bra fångad känsla
Kramar
2015-12-22

  louisegirl
Känner igen så mycket, kasta skiten tillbaka som en bumerang, det bästa och det känns så bra.
Bra förmedlat och fin bild, som vanligt.
2015-12-22

  Lindha W Gustavsson
Ja du precis så kan det kännas ibland som du format så väl i dessa dina rader - jag kan känna igen mig i det du beskriver!
2015-12-22

  Kjell Åhsberg
Att stressa och jaga upp sig är aldrig bra, även om det bottnar i någons icke väl valda ord. Konsten är att se förbi dem, och den person som sa eller skrev dem.
Ta det lugnt!
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren