Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min vän.


leVa

 

 

ömt, jag har dig så i tanken

som en livdroppe i kallt regn

den där åkern vi genade över

efter fisket

 

dina fräknar och att du aldrig slutat

din resa borde bli en sång

den som alla sjunger, den refrängen

som har dans i sig, och skratt

 

ömt, som minnen och gråt

som samtalen i mörkertid

som att låna hand när andras fattas

 

 

 

jag ger dig min nu, det är inget lån 

det är ängar fulla av mogna strån

 

 




Fri vers (Fri form) av Yrre VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-12-26 20:14



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Mycket fint och vackert här
2015-12-27

  Gisela Nordell
fint om vänskap. särskilt sista strofen
om mogna strån, tiden som passerar
2015-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP