Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Odödlighetens ljus

Ännu, genom decennier
soldaternas marsch, genom gräset
och kulan slår in
men inte
i hjärtat
i fettet, bredvid
- vem avgör det möjliga?

Ännu, genom decennier
hörs den store läkarens dom
i rum nr 9
där jag grät mina fantasier
i förvriden njutning
- men vem avgör en människas öde?

vi är många som
i ovisshetens natt
ingjutits hopp

tänk
över vad under
regnbågen
faktiskt sker

mitt där kropp med tid går
i vår dödlighet och smärta
kan vi hålla för varandra

vi kan hålla för att känna
odödlighetens ljus
ta oss genom mörkret!















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 616 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-01-16 01:16



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra begrepp - odödlighetens ljus!
2016-01-19

  Eila
Okej jag fattar inte men jag fattar inget
2016-01-18

  Anya VIP
Både ljus och mörker i denna. Du griper tag med dina bilder...soldaternas marsch...läkarens dom. Jag vill läsa mer och så är det med texter som berör.
2016-01-17

  Lars Hedlin
Så bra oändlighets fint :)
2016-01-17

    ej medlem längre
När odödligheten råder vågar och kan vi ge så mycket mer av oss själva och att få ta emot i odödlighetens namn är en välsignelse.
Underbart fint text!
2016-01-16

  Respons VIP
Odödlighetens ljus är kanske det hopp som genomlyser världen trots smärta och död. Fint formulerat!
2016-01-16

  Ljusletaren
Sanna djupa ord att ta till sig! Låt oss leva för stunden och låt oss se på varandra utan för den skull kriga.
Tack /kram
2016-01-16

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt med stora tankar och djup, som berör själ och hjärta.
2016-01-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som berör.
Det sista stycket skall jag bära med mig i livet.
2016-01-16

    ej medlem längre
Mycket bra!
2016-01-16

  ULJO
Fenomenalt bra text som berör djupt. Stor applåd för denna
2016-01-16

  Marianne Räf
Sista stycket var
bäst i hela dikten,
väldigt fint !
2016-01-16

    MichaellQ
Starka ord med djup! Gillar. Kram
2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP