Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan min lättja går över - i en trumsolo

Jag var lat igår.
Jag är lat idag.
-
Inte ens det jag gillar mest
(dansa, måla
klippa och klistra och göra collage)
lockar starkt nog, för att få upp mig
från sängläge...

Säg inget om vad som behövs göras i huset
viska inte ens om att ting samlar damm...
Jag vet att jag är en samlare!
Jag vet vad som borde skänkas till Erikshjälpen
men, du - vi tar det en annan dag!

Jag ska äta något verkligt gott.
Jag ska laga en sallad så röd
som friskar upp både sinne och kropp!

Aj o, voj o, åh, så sött, surt och beskt!
- granatäpplekärnor och riven morot
riven rödbeta och surkål,
grapefrukt och ananas med juice -
plussar på med starkt indiskt te i varm mjölk!

Hahaha - gott folk!
Hann inte med att se solen idag,
men en barfota-baladi med trumsolo
hinner jag -
dum dum teck dum tec
dum tec dum dum tec!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 531 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-01-17 18:47



Bookmark and Share


  ULJO
Som en sång minsann denna publicitet. Bra
2016-01-21

  Lars Hedlin
Just så...Spänning så stor
2016-01-19

    Dan Myrbeck
Jaså, det smäller så högt,
granatäpplen...
2016-01-18

  Anya VIP
Härligt läser jag och den röda färgen av granatäpplen och rödbetor kommer ut ur skärmen. Din text gör mig glad...visst får man vara lat. Tjillevippen!
2016-01-18

  Rise Little One
Man har rätt att vara lat ibland :)
2016-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig text med schvung, om att vara lat. Vilket man behöver vara ibland. Måsten kan få vila.
2016-01-18

  Marianne Räf
En härlig dagboks(?)dikt!
Poetisk dokumentär - eller
dokumentär poesi ...
Så ser jag det ! Trevligt !
2016-01-18

  Respons VIP
En verkligt livsbejakande dikt - dum dum tec dum tec dum!
2016-01-17

  Marita Ohlquist VIP
Man kan vara kreativ på många sätt!
Skönt när dagarnas innehåll varierar efter eget tycke.
2016-01-17

  aol
Blev glad av din livsmelodi en stor kram får du för din posivitet,
2016-01-17

    ej medlem längre
Du är en livskonstnär och jag bara njuter dina ord.
2016-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP