Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

man kan tycka vad man vill om det här.


man kan tycka att bostongurka är banalt
eller rent ut sagt äckligt
kanske för att man inte är från usa
och att boston inte betyder något för en

kanske tycker man om västkustsallad
för att det är havet
att man liksom älskar det
och att det är livet på en pinne
eller så gillar man den salladen för att den är god

man kan tycka så mycket, om man vill
eller för att man inte vill tycka om annat

kanske tycka att vädret är fint
även om det regnar
för det är roligare att ha fint väder än trist november
kanske blir livet lite ljusare då

man kan tycka att pannkakor är goda
att bruce willis är sexigast i hela världen
fast man skulle inte vilja vara gift med honom
för det hade nog blivit jobbigt i längden
att vara kåt jämt
eller så visar det sig att han är impotent
och att man måste skaffa sig en älskare
en tråkig, vanlig karl som handlar på ica

kanske tycker man att andra borde vara mer som man vill
att de skall lägga band på sina känslor
och inte slår ihjäl varandra
för en mobilräknings skull
eller för att någon har tagit ens katt
man kan tycka att det inte är ok att våldta, eller skjuta någon
i ett krig som ingen vill ha

man kan tycka att rött är finare än blått
att bakelser är äckliga
att det inte skall falla snö inomhus
även om det sällan gör det, utom
när någon har mycket mjäll

kanske kan man tycka att jag borde sluta nu.

 




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 553 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-01-24 18:11



Bookmark and Share


    Erika H
Jodå, tycka kan man i de flesta fall och ibland tycker andra som en själv eller inte men spelar det någon roll?
Man kan tycka om allt.
Jag tycker alltså är jag?
Ibland tycker jag att folk ska tycka lite mindre. Och då ler jag och tycker att jag är världsbäst.


2016-02-06

  lodjuret/seglare VIP
Att tycka är personligt och det är ju ändå tycket. Att läsa är bra, om man kan det. Men om det slår skapandet är ju tvetydigt.
2016-01-25

    ej medlem längre
Ja, det kan man.
2016-01-24

  Måna N. Berger
Om det här tycker jag!
2016-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP