Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

del 2 - Vinterbröllop i Moravien

Fuktblanka ögon, rak rygg, långsamt, värdigt, med lagom tyngd i varje steg -
(jag drog i den gröna sidenkjolen, så att den skulle dölja de, för tillfället, lite för grova skorna)

In på den långa mjuka mattan, i det inre rummet, ledde jag, min son,
till sitt liv som gift man - så lämnade jag hans arm, för en stol
och där bredvid honom, stod hans utvalda mö och log, med glittrande tiara,
i sitt blonda huvudhår,
ögon av blå opal,
klänning vit med tunt, långt släp -

så omspunnen av föräldrar, släkt och vänner,
varma hjärtan, goda tankar,
vacker musik, högtidligt klokt tal -

luften lyste av snöstjärnor
när det nygifta paret steg ut på trappen
utanför rådhuset

vi var där
vi kastade ris på er
och önskade er lycka

varma kyssar
kärleksglöd.




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-01-29 15:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vackert och levnadsglatt. Intressant att killen blir förd fram av sin mamma...det gillar jag. din glädje smittar!
2016-01-31

    Lena Söderkvist VIP
Grattis! Vad vackert. Livets gång är The King, du får verkligen till det och kan dela med dig.
2016-01-30

    Dan Myrbeck
Härligt!

Men är det inte bättre
att ge ros - inte ris?

PS: Du får näst högsta betyg. För högsta betyg krävs att du kompletterar med bild på brudparet.
2016-01-29

    ej medlem längre
Älskar dina målande ord.
2016-01-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka vackra bilder din penna målar!
2016-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbart!
Att spara i minnets arkiv.
2016-01-29

    ej medlem längre
"i glittrande tiara.." vackert ju!
2016-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP