Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredriko Magnefiko

smetat färg
rätt så klumpigt faktiskt
gillade det

dansat runt
med för många kläder på
tungt och varmt

det är mörkt
jag hör vinden
leta ord
till en dikt
auu-auiii

stolta svarta katt
som kom hem
snedbent

ville upp i soffan, kunde inte
lade sig platt ned

vi klappade hans huvud
han var död
men vi trodde nästan
att han kanske skulle vakna upp
om ett tag -
en hemsk och unken lukt
från hans mun
talade emot

jag är så tacksam att du är här hos mig
du min allra finaste människovän
tacksam för alla våra gemensamma kattminnen

dina händer med lekfulla fingrar, tack för dem
- dra dem in genom mitt hår
nu
igen och igen!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-03 00:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här texten är det väldigt lätt att tycka om...och det gör jag. Mycket!
2016-02-07

    MichaellQ
Dina ord lever... Man känner det enda in i själen. Underbart skrivet!
2016-02-05

  Anya VIP
En text med både mörker och ljus...som livet. Bra berättat...livsglädje trots sorg.
2016-02-04

  ULJO
Superbra skrivet
2016-02-03

    Dan Myrbeck
Nästan surrealistiskt otäckt
om katten..
2016-02-03

  Respons VIP
Människan som kattens bästa vän och vise versa.
2016-02-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Berör hjärtat med fin text om sorgen, som hanteras gemensamt med en älskad människa. Å, denna sorg, som en katts död kan åsamka en. Jag minns hur det var för mig.
2016-02-03

  Lars Hedlin
En underbar text..Mästerligt framfört
2016-02-03

  Ljusletaren
Så sorgligt!
Beklagar förlusten av en fin och kär katt. Tur att ni var två som kunde minnas denna fina kisse ihop/ kram
2016-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Vardagens glädje förändras till sorg.
Skönt då att ha "finaste människovän" i närheten.
2016-02-03

  Marianne Räf
Gillar denna ! Fin poesi !
2016-02-03

    ej medlem längre
Från en härlig natt, till ett avslut,. och sedan ett farväl så hederligt, en underbar text hela vägen från A till O ...*
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP