Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Skoj

 

Lika lätt som daggen faller snö. Mjuka fluffiga flingor byggs på i sanndrömmars land. I kapp med vindens dans landar de ystert på Fru Nilssons nästipp. De gör piruetter. Dalar käckt ned över snötäckt mark. Ropar och skrattar. Bygger fantastiska kombinationer av vackra skådespel i stjärnmanér. Bladliknande stycken åker berg och dalbana via snöslädens framfart. Kalla grader konstruerar stora mängder snö överallt. Fånga mig om du kan, hör jag tyst för mig själv från snöflingors konstnärliga dans. Vem snötäcker bilen först? Barnen kiknar av skratt. Hela familjer av snö är ute på upptäcksfärd. Visuellt är detta en dag att minnas när vi klagar som mest över heta dagar. Tänk på det när du skjutsar flingorna vidare med din jobbande skyffel.




Fri vers av Ljusletaren
Läst 489 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-20 10:05



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Lekfull dans med snö och vintern
som man blir glad av...!
Härligt sätt att skotta snö på!
2016-02-24

  ResenärGenomLivet VIP
Det känns mycket bättre när man gör det man måste till något roligt...bra skrivet...
2016-02-22

    ej medlem längre
Känns som det blev ljust och snöar här i rummet när jag läser. Älskar också snö som manar till lekfullhet!
2016-02-21

  Kjell Åhsberg
Härlig text att läsa. Lekfullhet och humor, samtidigt som där andas kärlek till vintern. En av dina bästa texter om jag får tycka till. Uppskattar mycket!
2016-02-20

  Maria Sundelin VIP
Ja varje årstid bär på sin charm
Kramar
2016-02-20

  mike irow
känner igen
moderna--
fina dikten---
glädjas av innehållet---
2016-02-20

  soligajag_1 VIP
Härliga rader om denna snö som jag inte älskar ( vilket du vet, "ler")
När kommer Våren? Vill ha värme och sol!!
2016-02-20

  Lindha W Gustavsson
Humor och glädje känner jag med dessa dina rader. Fast sommaren är bättre ( ler brett)!
2016-02-20

  Knoparemoj
Hej

Visst är det skoj med snö men nu väntar vi på våren
Ha det gott
Bosse
2016-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren