Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Upprörd

 

 

Röd i ansiktet. Varm i hela kroppen. Ilskan kokar verkligen. Går in i försvarsställning. Attack. Ordduellen är igång. Tårar stiger upp. Blinkar för att hålla tillbaka dem. Hjälper inte. De rinner. Näsan snörvlar. Går tillfälligt till reträtt. Hjärtat rusar. Inte bra för blodtrycket. Försöker lugna mig. Upprörd över falsk beskyllning. Ny attack av ordström. Vi skäller på varandra som värsta bandhundar. Allt stegras upp. Någon skyndar sig in i rummet. Upphovet till grälet är funnet. Tystnaden går nästan att ta på. Det skruvas på stolar. Plötslig munhäfta. Då kommer orden: ”Förlåt”. Hennes hånfulla överlägsenhet är helt utsuddat. Godtas. Fast smaken av surt sitter fortfarande kvar.




Fri vers av Ljusletaren
Läst 470 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-02-24 05:16



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Bra igenkänningsfaktor
och bra förmedlat
2016-02-25

  Kjell Åhsberg
Bra förmedling av den uppskruvade stämningen och den plötsliga mattheten när allt är över. Nästan över, för surheten sitter kvar.
2016-02-24

  mike irow
säregen upplevelse--
eventuellt finns såna
på något sätt--
bra uttänkt-
och form
2016-02-24

  Anya VIP
Oj...detta var starkt. Jobbigt att hamna i konflikter. Du är bra på dessa korta meningar. Det skapar negativ känsla när man läser...jaa på ett positivt sätt.
2016-02-24

  Bibbi VIP
Känner igen...
2016-02-24

  Rise Little One
Korta meningar ökar tempo samt skapar drivet i berättelsen. En sann känsla som alla känner igen sig någon gång i livet.
2016-02-24

  Maria Sundelin VIP
En känsla jag tror alla har haft och känner igen sig i
Kramar
2016-02-24

  soligajag_1 VIP
så bra skrivet om att vara "upprörd" !
Exakt samma känsla får jag.
Mycket bra skrivet!!
2016-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren