Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS! Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Ett år till

 

Sliten gammal man gräver i mullrik, svart, bördig jord. Det doftar försommar. Luften är ljummen. Den skira grönskan gläder hjärtat. En skärva av vitt porslin med blått mönster blir funnet. Mannen tittar länge på den lilla porslinsbiten. Det väcker upp minnen. Minnen från den tiden då de hade köpt detta torp. Nygifta hade de varit. Deras första kaffekoppar hade varit med ett likadant mönster på. Tårar trillar sakta ned och rinner längs med utmejslade fåror i väderbitet ansikte. Gråten droppar ned i mullrik jord. Nu är han ensam som sätter potatis i detta land. Förr var de två som brukade och skördade. Ryggen värker. Sinnet är tungt. Älven porlar i takt med försommargrönskans mjukaste toner. Sista åren har varit tunga. Saknaden efter Agnes är svår. Det är nu tre år sedan hon lämnade jordelivet. Varje år tror han att det är sista gången som han sätter sina grödor. Fast det blir ett år till med välskött grönsaksland. Det går sakta men allt blir gjort som förr. Arbetet ger nattsömn plus en välförtjänt tupplur under dagen. Han stoppar skärvan i sin ficka och gräver vidare.




Fri vers av Ljusletaren
Läst 375 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-28 08:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fin text om saknad och minnen...man ser allt framför sig...
2016-03-02

  Bo Himmelsbåge
Mycket vackert o rörande skrivet om åldrandets poesi...
En äldre man gräver i myllan för att skapa nytt liv...
samma typ av mylla som själv snart ska vila i...
Det blir också en nostalgiresa
där han finner skärvor av sin första tid som nygift... nu vilar redan hans fru i jorden... snart är det dags att förenas med henne... igen...
Sparas!
2016-03-01

  Bibbi VIP
Djupt fascinerad av berättelsen.
2016-03-01

  Kjell Åhsberg
Fin betraktelse hur livet kan te sig på åderns höst.
2016-02-28

  soligajag_1 VIP
Så vackert och skrivet med stark inlevelse, om just den lilla blå porslinsbiten som han minns.
En tår trillar ner av denna känslofyllda poesi!!
Bokmärker!!
2016-02-28

  mike irow
vacker betraktande---och skrivet med.
klass i---om de små saker som ändå kan
ligga närmast hjärtat....nr 1
2016-02-28

  Maria Sundelin VIP
Fint fångat om livets gång
Kramar
2016-02-28

  erkki
Vackert och stämningsfullt skrivet!
2016-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren