Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Illium psoas

Jag begrundar Fatimas dans
i min hydda
när solen värmt upp jorden
och regnet befruktat henne.

Jag beundrar Fatimas frihet
i dansens vågande virvlar...

men lägger min panna ödmjukt mot
Moder Jords doftande kjol...

Nog reser jag mig
och träder in i föryngringens och återupplivandets
spiral

men till dess
min kropps djupaste och starkaste muskel
illium psoas, är läkt

å, Fatima, du min trogna, du min vilda, goda, inre dansös;
Blomma rikligt - blomma för oss båda!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-15 18:09



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
skönt att låta den inre dansösen gunga sina höfter så länge och glädjas i väntan, längtan. vackert
2016-03-22

  Anya VIP
Härligt med en inre dansös. Bra infallsvinkel.
2016-03-18

  mike irow
hjärtande!....
2016-03-17

  Solstrale VIP
Under sker, vi nås av betraktarens talang att berätta det för oss! Poeten lever i dig!
2016-03-17

    Dan Myrbeck
Vackert om dans och
Moder Jord!
2016-03-16

  Monika A Mirsch VIP
Muskeln i diktens spiral - dikten känns ända in i märgen, du gör mig glad.
2016-03-16

  ULJO
Fint skrivet
2016-03-15

  Respons VIP
En hyllning till livet och lusten att dansa oberoende av ålder. Bra!
2016-03-15

    ej medlem längre
Känslorna dansar, kroppen blir lätt och livsstyrkan växer.
2016-03-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker dikt i jordnära färg och dans, som åstundas efter läkningsprocess.
2016-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om längtan och saknad!
2016-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP