Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skott och revor...

Jag släpade mig fram, som ett skadskjutet djur.
Ryggskott, är ett passande namn!

På natten vände jag mig i vånda.
Svettpärlor trängde ut ur hudens porer.

Återhämtning är ett härligt ord
släkt med tålamod och djupa rötter!

Nu ler jag, stort, stolt
som ett barn, som just lärt sig gå!
Vårens blomster bländar mig.
Jag häpnar över himmelsljuset!

Jag handlar örter på ICA, förtrollad av dofterna.
Jag planterar dem ömsint, i en stor kruka, ute på trappen.
Jag lägger snäckor runt rosmarinen och i timjanbusken placerar jag
en fågel av vit plast (regnet har tvättat bort dunbeklädnaden).

Snart,
kan jag dansa, igen.
Snart,
är det fritt fram
till vad som helst som faller mig in!

Rörlighet, du är allt för mig - men ofta har jag tagit dig för given!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-24 23:39



Bookmark and Share


    MichaellQ
Din poesi lever! Jag andas den...
2016-04-05

    Dan Myrbeck
Ja, nästan alltid tar vi saker för givna.. - bra belyst!
2016-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Den sista meningen är en stark avslutning på en bra text!
Det är inte förrän man mister en funktion som man inser hur mycket det påverkar livet.
2016-03-28

  lila fjäderblomman VIP
LER stort över din nyfunna glädje och tacksamhet. Att lära sig av sina uplevelser/erfarenheter är stort, det visar du i din livsbejakande dikt. kram
2016-03-25

    ej medlem längre
Orden känns nästan ömsinta och tacksamma. Din livskraft och glädje genomsyrar varje bokstav.
2016-03-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om detta gissel, ryggskott, som hastigt uppträder på arenan. Men bättring kommer.
2016-03-25

  Rise Little One
En text med styrka i...Hejar på dig och rörligheten!
2016-03-25

  ULJO
Det var en mycket fin text. Tack för den.
2016-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP