Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljuslegtaren


Tryggheten bär du med dig

 

 

Var än du går så har du med dig det du bär på och den bördan är inte alls tung att bära på. Får du dessutom ha människor omkring dig som du känner dig trygg med är lyckan stor.

Tillsammans ska ni göra livet och bära livet vidare. Allt det du önskar är kläder och redskap så att du kan skyla dig och äta den näringsmat du så väl behöver.

Likaså en boning som skyddar dig från faror av alla de slag.

Välmående jord med allt vad det innebär för att odla och bruka dina grödor önskas också. Kännedom om växter som kan läka dina eventuella sår är ett måste.

Önskvärt vore också om någon kunde spjälka och hela dina djupare skador.

Kunskap är makt och det är väldigt sant men hur man brukar den vetskapen är en helt annan fråga av själslig inriktning.

Vi läser dagligen om hela hem som är förlorade för alltid liksom deras hemländer. Viljans sökning är under alla omständigheter detsamma som urbefolkningen har sökt efter sen från första början.

11 april 2016

 

 




Fri vers av Ljusletaren
Läst 401 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-11 10:35



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Trygghet är inte alla förunnat, tyvärr.
utan trygghet är det svårt att få livet att fungera.
Du skriver fint om några av de grundläggande sakerna i livet!
2016-04-16

  ResenärGenomLivet VIP
Så klokt och tänkvärt du skriver...jag önskar ibland att vi kunde göra en omfördelning, så att alla hade allt de behöver och var nöjda med det, då skulle världen se annorlunda ut...
2016-04-16

    ej medlem längre
Tänkvärda ord om livet och vad vi behöver för att må bra!
2016-04-12

  Maria Sundelin VIP
Sant
Och när vissa saker sker tappar vi tron på mänskligheten
Kramar
2016-04-11

  ULJO
Håller med Kjell. Världen är ond men hoppet är det sista som överger en
2016-04-11

  Kjell Åhsberg
Jag önskar att det vore så att alla fick bära tryggheten med sig inombords, alltid. Tyvärr ser världen inte ut så, med krig och annat elände.
Men hoppet är det sista som överger människan.
2016-04-11

  Anya VIP
Att bära tryggheten inom sig är något man önskar alla. Att umgås med människor som man är trygg med är en gåva. Allt detta du beskriver är något man önskar alla. Och ja, det finns de med kunskap som utnyttjar sitt övertag.
2016-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren