Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

boNde

 

 

att stilla väva

liv efter mönster levt

att få det till en helhet

utan att det blir skevt

 

är svårt om himlar hukar

moln består av grått

kar av regn tränger in

till en jord som väta försmått

 

då krävs det bark av dagar

stam av styrka och lucker jord

ett sjuhelvetes jävlar anamma-

som det kan beskrivas i ord

 

och snart står åkern gyllengul

och fet var slåtteräng

och vila kan du  då arbetsamma

göra gott i din säng

 

drömma drömmar över tiden liden

börda gäld åt år som gå

och aldrig mer ska du huka dig

du bonde  då du vid tegen stå

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-04-15 20:57



Bookmark and Share


  aol
Så vackert skaldat
2016-04-17

  Fem hjärtan VIP
Underbart skaldat!
2016-04-15

  ULJO
Fin levererad hyllning till vårt leverbröd
2016-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP