Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Hyllning till boken

 

Njutningslystet läser jag min bok och orden läggs till allt eftersom i mitt tänkande centrum. Helt plötsligt finns ordet där som jag själv inte har någon vettig betydelse för. Ordet retar och gäckar mig. Måste bara skriva upp ordet. Sedan så skrivs ordet in via internet för att googlas vidare på. Aha vad det så här själva betydelsen var, tänker jag tyst för mig själv. Visst hade jag gissat mig till någon liknande innebörd fast ibland går man bet på vissa ord. Det nya ordet (för mig) ville upplysa mitt vetande om dess egentliga betydelse. Likaså meningar som hemsöker mig med kraft under läsningens stund måste bara strykas under för att sen kunna gå tillbaka till. Utlästa böcker som har talat till mig på detta speciella vis får alltid en särskild plats i bokhyllan eller i bokhögen för att lättsamt nås igen. Därför bör bra böcker behandlas som kära vänner via ett lyssnande på rätt sätt.




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 381 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-25 10:01



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Visst!
Boken är min vän den bäste...!

Fint skriftat!
Tack!
2016-04-26

  ResenärGenomLivet VIP
Vissa böcker fastnar man för mer än för andra...och jag gör som du, googlar på ord jag inte förstår...
Hörde förresten för lite sen att barn och ungdomar nu för tiden har ganska dåligt ordförråd...de kanske läser för lite böcker...
2016-04-26

  soligajag_1 VIP
Helt Rätt, vissa böcker fastnar mer än andra. Man "bara" måste läsa den en gång till!!
2016-04-26

  Kjell Åhsberg
Javisst, man lär sig hela tiden något nytt av sina vänner.
2016-04-25

  Rise Little One
Böcker, våra bästa vänner!
2016-04-25

  Maria Sundelin VIP
Så är det. Vissa böcker läser man många gånger
Kramar
2016-04-25

  ULJO
Precis böcker är som vänner
2016-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren