Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto lånat från Pixabay


Karmosinröd är saxen

 

 

Stänger saxen till ett liv

Finns två öppningar

 

Trär in tumme och långfinger

Lägger dit pekfinger för stöd

 

Sakta öppnas livet

För tiden in till verket

 

Saxar livet

Klipper ut barndom, tonårstid och vuxenliv

 

Livsbitar formas till spiraler av tid

Må-bra-högar för sig och sorgsna dagar för sig

 

Så stor må-bra-högen är

Sorgsna dagars hög är mindre men likväl lika sann

 

Varningar och stoppskyltar finns också med

Backa två steg och kliv fram igen och gör rätt

 

Blygsel och skämskuddar brottas med stora förnuftet

Livet tär liksom det lär

 

Karmosinröd är saxen lika med upphettat blod som genom mig flödar

Älskar kärleken och dess budskap via att älska och känna

 

Flödar gör hela livligheten i mig som människa

Låt mig bli sann till hela livet genom livet

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 447 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-27 11:38



Bookmark and Share


  mike irow
denna dikt är underbar!!!!
med. dess metaforer!!!!!!!!!!!!!!!!!
2016-05-16

  Bo Himmelsbåge
Fin liknelse med saxen...
den blodröda...
som klipper ut händelser
ur livet!
Fint att må-bra-högen blir stor
för då ger den ljus o kraft
till oss nu...
Sorgsna dagars hög bör vara liten
helst ingen alls...
För då tynger den oss inte i nuet...
det räcker så gott att den gjorde det då...
2016-05-02

  Kjell Åhsberg
Utmärkt text! Vi borde nog alla lite till mans, och kvinns, göra en klippbok av våra liv. Dels för att minnas, dels för att till vår förvåning (troligen) finna att den goda högen med klipp är större än den mindre goda (dåliga?). En bra och nyttig upptäckt.
2016-04-28

  Maria Sundelin VIP
Alla bitar behövs
Kramar
2016-04-27

  Lindha W Gustavsson
Så speciellt ordat - annorlunda mot det du brukar, men det var ju så du skrev i den föregående dikten/prosa att du var "trött" på att det lätt blir samma stuk på det man skriver.
Nu har du verkligen funnit andra ordvändningar som innehåller flera budskap. Det kallar jag att utvecklas.
2016-04-27

  ULJO
Fina tankar och ord
2016-04-27

  ResenärGenomLivet VIP
Annorlunda tankar, men de gör att man själv tänker lite mer...tycker om dina ord...
2016-04-27

  Jan Widströmer VIP
Originellt utsagd livsönskan
2016-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren