Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

glödGad

 

 

lyft inte, sänk inte denna glöd av ett ljus

som den sällat sig stilla vid mitt

denna brinnande lågande gördel av hopp

må den hejda innan den stiger fritt

 

aldrig har sol som eld sig tänds

någon afton vid brinnande låga

aldrig rört vid kropp som sorgligt böjts

men, aldrig tvivlad vid dess förmåga

 

nu raknat har kroppen, styrkt av nektar

rört båd ben arm och skuldra

förnimmt det ljus som av vår och eld 

lockat, förfört som en huldra

 

nej bida litet ännu ett slag,

dröj 

som en puppa innan daning

denna knopp, detta hölje har nog av sitt

låt vår bara vara min föraning

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-01 20:28



Bookmark and Share


  ULJO
Fint språk och fint innehåll i denna dikt
2016-05-01

  Fem hjärtan VIP
Mycket vackert och melodisk dikt!
2016-05-01

    Max Poisé
Snyggt språk!
Gillar tonsättningen av denna!
2016-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP