Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


en plats att vara

 

Det är när jag lägger ner mina vapen. Det är när jag slutar slicka mina sår. Det är när jag inte längre vill kontrollera dig. När jag faller i min botten. När jag ödmjukar mig inför Gud. Höjer blicken. Ser ljuset. Det är när jag står fri. Utan skuld. Utan skam. Utan försvar. I stolthet. I sanning.

Ögonblicken som stannar upp tiden. En frusen myr. Snöröken i mötet. En landsväg utan slut. Att komma hem. En älskad som återvänder. En älskad som tar farväl. En älskad som alltid fanns där.

Jag är ingen krigare. Sätter ingen lans mot din strupe. Rättar mig inte i någons led.

Dagen nalkas och jag dricker mitt morgonkaffe svart. Det finns en enkelhet i det komplicerade som jag börjar begripa. Ett läkande i att stanna i smärtan. En helhet som behöver alla sina delar.

Varje sår får sina egna märken kvar på huden. De flesta försvinner ganska fort och andra bleknar sakta i takt med tiden. Dagen nalkas och jag dricker mitt kaffe svart.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 577 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2016-07-03 08:43



Bookmark and Share


  Iréne S Räisänen VIP
Poetisk klokskap.
2016-07-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - jag visste det!! Det fanns ett bråddjup innanför - Det finns inom oss alla, men inte alla vågar titta över kanten.... Eller ens gå nära den. Jag tittar ofta över den och det svindlar- Så man måste hålla i sig hårt då. . . . .
2016-07-12

  Blomma-Stjärna VIP
känner texten inom - livsklokhet och sinnlighet som berör!
2016-07-03

  Yrre VIP
berör!
2016-07-03
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP