Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir man bara så jääää-la förbannad...eller hur?



Det började som ett vrål

Det började som en skälvning

En stilla darrning längs med ryggen

En okontrollerad spasm i höger öga

och luft som inte räckte till

 

Det började med den där vattendroppen

som till slut får bägaren att rinna över

men...det där kan vi

Nej, det började som ett vrål

 

Långt ner i magen

Jag kunde känna kylan

där den lämnade spår efter sej

vartefter det steg uppåt

 

Ett steg fram

två centimeter från dina ögon

tog jag sats

och skrek

 

Miljoner elektriska impulser

som förskräkta försöker hitta rätt

i min brustna hjärna

 

Virrvarr av färger

jag inte kan placera

suddigt, trasigt, spräckt

 

Kroppen lever sitt eget liv

Den uppför sej inte respektabelt

Jag är inte så jävla tyst

som du trodde

 

VAAAAAAA

 

Titta på mej nu då

Hur jag spyr

osammanhängande

över allt jag varit så förtegen om

 

Titta så jag beter mej

med dreglet som yr

och sammanblandas med snor

och tårar

 

Som slår sönder dörrkarmen

och skrämmer slag på barnen

som till slut lägger sej

i fosterställning och gnyr

 

Hur hanterar du detta nu då

Halvt ihjälskrämd står du där och glor

Fan va skönt

att det går att få dej mållös

 

När kraften till slut

rinner ut

glider jag in i ett

ingemansland

 

Där luften känns klarare

och renare att andas

där ingenting någonsin

behöver förklaras eller försvaras

 

Jag känner hur du kryper intill

Jo...jag vet att du inte förstod


Jag gråter mer stilla nu

Jo...jag vet att jag ingenting sagt

 

och jag vet att du älskar mej

Jo...jag vet allt det där

 

Men nu vill jag vara tyst igen

I kanske tio år till

 

Det är lugnast så

 

 

 




Fri vers av Howlit
Läst 531 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-08 22:30



Bookmark and Share


  trampavatten
Stort, modigt och så förtvivlat igenkännande- Du fångar känslan där den stiger på ett gripande sätt
2006-05-11

  aftermath
ursinne blir till läslust !
2006-05-09

  Agnes
WOOOW! Gu'va skönt - äntligen någon som lyckas sätta ord på frustrationen! Ett rejält avgrundsvrål vart tionde år istället för ett ständigt gnäll och morrande. Urhäftigt skrivet! /Agnes
2006-05-09

  Howlit
Tack för din kommentar. Ja, Underskatta aldrig en kvinnas vrede...hon kan bli vansinnig;)
2006-05-09

  anneluca
Du beskriver här på ett alldeles ypperligt sätt något 'förbjudet' (som jag tror omgivningen uppfattar den) rasande kvinnlig ilska. Det var längesen nu jag kände så, tack o lov :-) Men din text berättar in i minsta detalj hur det kunde vara, före, under och efter. Snyggt och modigt!
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit