Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är ett omöjligt språk och jag är du

På något sätt inbillar jag mig att du skall bli en av dem jag låtit vattnet ta. En av de få jag älskat i motljus; du, med din solbrända nacke, de små håren där, i gryningar mjuka, dina nävar öppna för mig då när du kommer, är hos, dina knogar där blod varit, från andra, från mig med men då drog du dem, smekte sår slutna. Men nu väntar jag på vågorna, i mina nätter hos en annan kvinnas man; jag lär mig hans kropp gradvis, han min- jag vet, ingen får, men jag har släppt nu älskling- tomt är bröstet aldrig, där du fanns finns du. Om stormen ändå kom; jag är trött, Alexander. Om vinden, åskan, blixten tog dig till sandmannens hus, bland de gamla träden, i ingens område, i innanhavet. Då skulle jag minnas dig, med värme. Hårt skulle jag hålla dig då, som ett barn jag aldrig ville släppa. Inte som nu, inte som ett djur med tänder i mitt bleka hull, över en fors, ett fall, där vi faller, vi faller ibland, ännu. Du lämnade för mycket här för att det aldrig skulle hända igen; inom mig är du aldrig vilse.

 




Prosa av Lily Lisbon
Läst 554 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-19 00:37



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Skulle velat tillägga något ännu om språkdräktens dramatik och storvulenhet i texten - Men kommer fortfarande inte på de rätta beskrivningarna så. . . (Är jag ju ingen yrkesskribent) !
2016-11-26

  Goraxy 89 Orion VIP
MKT BRA!!!
2016-11-05

  Burn
det är det här du är så bra på. det är det som gör läsandet så filmmässigt. det är det som gör att det blir en helhetsupplevelse.

det är det sirliga samspelet mellan så många fysiska element tillsammans med tankarnas vindlingar genom kommanteringarnas stigar och rötter.

det är alla fantastiska formuleringar, inte minst som första ord i meningar. ta bara:

"Men nu väntar jag på vågorna..."

den är ju helt ljuvlig, alltså, en otrolig början på en mening! från motljuset, det solbrända och gryningarna så rullar där det stora havet med in mot det som följer med den andra kvinnans man.

"Och om stormen ändå kom; jag är trött, Alexander."

tycker så mycket om när yttre och inre samspelas, som det gör i en sån mening. eller bara "sandmannens hus" som håller till "i ingens område" - underbart!

jag skulle ju kunna kommentera precis varenda mening här men för att inte bli så pass långrandig så ska jag avsluta, men vill ändå nämna allra första meningen. bara den, liksom. och vattnet återkommer i slutet med forsen, med fallandet. och där finns också värmen, där finns det fasta, det som håller; inom jaget.

väldigt fint, detta!



2016-07-19

    ej medlem längre
En text med mycket smärta i. Jag tycker mycket om den. Även rubriken är mycket bra.
2016-07-19

  Respons VIP
Starka avtryck av kärlek och längtan!
2016-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon