Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.washingtonpost.com/graphics/world/the-scale-of-terrorist-attacks-around-the-world/


2 procent

det var en välment gest
dådet var hemskt
och han ville visa sitt stöd

för de överlevande
för de sörjande
för de skrämda

det fanns inget fel i det han gjorde
när han skyltade med ett annat lands flagga
och man kan inte klandra
de miljoner som gjorde som han
För visst är det bättre att göra det lilla man kan
än att ingenting göra

men vad kan eftervärlden annat än förstummas
över vår förbluffande blindhet

vad kan eftervärlden annat än skämmas
över hur vi bedyrade vår solidaritet med så få
och blundade för så många

vad kan eftervärlden annat än anklaga oss
för att vi ingenting gjorde
för att vi låtsades att vi inte visste
för att vi försökte inbilla oss att det var vi,
ett snävt definierat vi,
som var måltavlan, offren, de utsatta

när alla fakta sa något helt annat
för den som verkligen ville veta sanningen




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-07-29 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)