Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankspridd mellan Skärholmen och Rådmansgatan



bär en plastkasse
ryggsäck på axeln
och min laptop
andas
gigabit, runt halsen
stiger på vid perrongen
någonstans inombords


Jag ser dem
De ser mig
vi färdas tillsammans
i tiden

 


kikar ut genom fönster
läser reklamaffischer
Bredäng
rullar förbi
makar på mig en bit
ser färger
skor och kläder
någon rusar in
någon talar i mobilen

 

Men

 

 

de rör mig inte
de rör mig inte

 

snuddar inte ens
mina tankar
med en bråkdels sekund
eller för en minut
så som du,
de är inte ens i närheten
av Slussen
så som du,
åh rösten ropar Hötorget
nu, vet hur nära, jag skulle kunna vara,
nu



Du berör mig
Du rör mig
och jag är så dum
så dum
som inte visade, just hur
men du rör mig, som
ingen annan

 

 


du rör mig

 

 

 

till och med,
i en full tunnelbanevagn
Du inte finns med i

 

 

 

 

 

men jag har bilden framför mig

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-09-10 11:29



Bookmark and Share


    snöö
Den här texten tyckte jag om att läsa. Ser bilder, ser tankar. Fint diktat.
2016-09-10

  Karina"Kia"
Eftertänksamhet/efterspel...att inte va direkt...då när man sitter där och bara minns bilden av Du!

Fint uttryck du får fram i texten..efterkloka ord..
2016-09-10

  mickech
Vackert och vemodigt!
2016-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP