Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i fotspår

 

Jag ska besöka ett land i natt. Sörja brända helgedomar och badda pannorna på smutsiga barn. Jag ska besöka en man i natt. Sätta mig grensle och bli lyft av hans händer. Jag ska besöka min själ i natt. Öppna bröstkorgen och se hur det trasiga läker.

Så speglar sig världen i mina sår

vi landar även där jorden är karg

du lär dig kartan utantill

Jag ska besöka en framtid i natt. Räkna stjärnfallen och blunda när mörkret är nära. Lyssna till trummorna på andra sidan vattnet. Ta av mig alla kläder och vada bland näckrosorna.

Som vore jag där

där du sover i min verklighet

kokar maten vi ska äta när vi vaknar

Jag ska besöka ett land i natt. Bygga katedraler och göra upp den eld som alltid ska brinna.




Fri vers (Prosapoesi) av kerstin skriver VIP
Läst 569 gånger och applåderad av 40 personer
Utvald text
Publicerad 2016-09-26 21:50



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En text jag vill läsa om igen!
2016-12-30

  Mow Dean VIP
Log när jag läste - "en text direkt ur märkligheten.".


2016-09-29

  Karina"Kia"
Ett himlavackert fint kärleksmöte...med rytm in i drömmars land!

Vackert och fint bildscen skrivande...
2016-09-28

  Elaine.S VIP
En stor dikt med en stor känsla. Jag tycker mycket om den.
2016-09-28

  Nils-Robert
En trolsk dikt med flera dimensioner. Drömmar och fantasier i en fläta av poetiska strofer.
2016-09-28

  kirsti ylinikka VIP


Man blir glad av ett vackert språk med en lättläst drömsk rytm, så enkelt är det.


2016-09-28

  Anya VIP
Mycket fin text med en fin rytm. Du målar fina bilder med orden. Tycker särskilt om inledningen av dikten:

"Jag ska besöka ett land i natt. Sörja brända helgedomar och badda pannorna på smutsiga barn. Jag ska besöka en man i natt. Sätta mig grensle och bli lyft av hans händer. Jag ska besöka min själ i natt. Öppna bröstkorgen och se hur det trasiga läker."


2016-09-28

  Monika A Mirsch VIP
Jag häver mig upp och flyger med dig i mina rymder - jag känner varm gemenskap med din värld
2016-09-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag glömde väl också säga att din drömdikt här gjorde ett så STARKT intryck på mig !
2016-09-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Genom drömmar skapas en framtid? - Tänk om det är så? Tänk om....? Livet är en dröm.... och vi blir medvetna om att vi kan ändra på manuskriptet och styra den på ett sätt som vi inte trodde ens var möjligt? Förlåt mig att jag blandar in så mycket egna tankar och upplevelser i mina kommentarer - man inbillar sig alltid att andra skall förstå och känna igen sina egna, men så är det ju bara inte?
2016-09-27
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP