Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snåla, spara, fynda

Jag snålar, sparar, fyndar
lagar, gror frön och bakar.
Jag känner några träd
och tar in vad de ger;
äpplen, rönnbär, nypon
slånbär och kastanjer.

Jag gör något vackert av allt
- och blir det inte vackert så blir det vilt
för mig är rikedom att vara fri
som en fyndare bland skräp
och drömmar!

Jag får blodet att cirkulera
genom att dansa
en trumsolo
en baladi
med fingercymbaler
men att promenera
och möta klappvänliga hundar
och ge och ta emot
leenden, från deras hussar eller mattar
är lika skönt
som arabisk musik!

Jag gillar att vara med rara barn
som har någon annan än jag, som tar huvudansvar.
Jag kan inte låta bli att söka få till egna bilder från tidningsklipp
och att riva trasor och sy huvudvärmare.
Jag samlar på speciella ord och meningar
att långsamt njuta!

Jag är en fyndare
bland skräp och drömmar!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-20 16:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Livsnjutare!
2016-11-29

  Karina"Kia"
En så härlig text och livsbejakande om hur ett varmt fyllt liv av liv!
2016-11-24

  överlevaren VIP
Livsglädje med enkla medel!
2016-11-22

  Anya VIP
Men så härligt och livsgivande. Blir glad av din text som rör sig bland rönnbär och arabisk musik. Jag vill också vara en fyndare, din text smittar. :o)))
2016-11-22

  lila fjäderblomman VIP
" som en fyndare bland skräp och drömmar " underbart! Livsbejakelse av en riktig livskonstnär!
2016-11-21

  Marita Ohlquist VIP
Fint om att ta vara på och njuta av det som är!
Många av livets fynd finns runt omkring och är dessutom helt gratis.

2016-11-21

  Marja-Liisa Koski VIP
Så där ja, leva livet, göra själv och njuta av allt som man har åstadkommit.
Varm kram!
ML
2016-11-20

  Janina Kaminska
Känner igen mig. Tack.
2016-11-20

  ULJO
Mycket fint skildrat
2016-11-20

  Respons VIP
En livsstil som jag verkligen tycker mycket om!!!
2016-11-20

  Chawa VIP
Trevliga bilder ur ett harmoniskt liv! Jag tror också på närheten till enkelheten. Det är där överflödet och de sanna rikedomarna bor.
2016-11-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig text, med tips om att leva och ta vara på saker. Känner igen mig en hel del.
2016-11-20

  aol
En riktig levnadskonstnär,
2016-11-20

  Marianne Räf
Många rara vanor, där!
2016-11-20

    ej medlem längre
Du är en livskonstnär!
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP