Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Renheten är snällheten i moder jords natur.

 

 

Där finns inga obehagliga upplevelser av nedstampande giftämnen.

Inga urgröpningar i jorden som leder till att världen suckar djupt.

Finns inte heller något osynligt puder av sådant som sårar och varar och tar oss bort i en hast.

Där behövs inte gåta efter gåta lösas för att lösa sjukdomens bojor som härjar hejvilt överallt.

Inget i jordens yta som skakar och rister och skälver till titt som tätt.

Inga rasande hav som vill dränka allt som vi har förstört trots att vi vet att det var fel.

Där finner vi inte heller jordklotet som är plåstrat och bandagerat riktigt överallt.

Finner där drömmen om att nu räcker det och att nu ska vi ena allt som är sjukt och fel.

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 306 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-30 10:10



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Önskar så att dina väl valda ord verkligen kunde förverkligas - skulle kännas oerhört tillfredsställande. Ps. Mycket vackert foto.
2016-12-06

  ResenärGenomLivet VIP
Många människor är för egoistiska....de tänker bara på makt och pengar...ska vi lyckas rädda vår jord måste vi göra det tillsammans, alla...
2016-12-02

  Bo Himmelsbåge
Jaa... stackars moder Jord, behöver verkligen all snällhet o ömhet vi kan uppbringa... för VI är ju en lem av hennes kropp...!
Neej... nu har vi fått nog... det är dags att sätta stopp!

Tack för sund o riktig diagnos,
av hur Jorden, suckar, rister mås!
2016-12-01

    ej medlem längre
Drömmen om en ren jord, men så lite görs för att betala priset!
2016-11-30

  Maria Sundelin VIP
Ja naturen har sin egen kraft
Kramar
2016-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren