Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris


Pi - och alla decimaler,

 

Jag har inte tagit fram statistiken...
Över denna cirkels
Djup och omkrets
Men det finns omkring 7 miljarder människor här
På jorden
Men bara En i mitt hjärta
Och det är


DU

 

Med din ögonfärg
Som är som havet
Blåa,
Med din hårfärg
Som är som solen
Ger min dag dess ljusglimtar

Men oavsett ditt yttre, och din hud
Jag jämför inte dig med någon annan
Även om jag sa det rätt klumpigt
Igår
"Det är det som skiljer dig?"
Och lade till
Hur du alltid funnits där
Sedan trädet föll
Men, jag vill ju ändå du ska veta
Att jag just föll för dig, avrundat

En
Av alla miljarder, på en höft

 

Och att du råkar ha allt som tilltalar mig
Lite Extra
Så någon måste ha lyckats väl med att be-räkna dig
Och...
Vi kan väl vara överens om att det var en jäkligt bra
Matematiker!?
(Där Uppe)
Som prickat in rätt decimaler i alla siffror
(Och färger)
Och plussade ihop 2 till ETT?
Eller ska vi kalla det där ouppnåeliga för
Konst?
Eller oss för

 

 

"Pi"

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-12-01 22:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Wow- vackert! Ger dig fem pannkakor av fem möjliga för denna :) så bra, min första katt döpte jag till Pi :)
2016-12-06

    Sefarge VIP
Tack! Till
Insiktsfull Hjärtedikt!
Ibland kan faktiskt två bli ett
med Pi's matematik
Inblandad?
:)

2016-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP