Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Solskivan

 

 

Solen ger näring till själen och jag gör allt för att ta tillvara på den stunden

Dagens timmar är få men vad gör det när jag fångas in av vackra skådespel

 

Tafatt leker den låga solen på himlen och lurar min kameralins att följa med

 

Vill fånga dig

Vill föreviga dig

 

Tidpunkter när dagen inte vill bjuda på sol återfinns du ändå där inom mig

Dina nedgångar tjusar och jag behärskar inte ens se mig mätt på dig var dag

 

Palettens kulörer finns alltid att bjuda in till när du målar in ditt dagliga ärende

 

Du blev fångad

Du blev förevigad

Du är min sol

 

7 december 2016

 

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 521 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-12-07 13:58



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
Vilken vacker dikt, och vilket vackert foto. Du kan verkligen!
2016-12-12

    Sefarge VIP
Som ett varmt reflekterande
Foto av medmänsklighet
Inuti mörker och kyla.
:)
2016-12-11

  ResenärGenomLivet VIP
Känner så väl igen det där...man får aldrig nog av dessa vackra solnedgångar...fångar dem om och om igen med kameran och inget foto är det andra likt...ljuvlig bild...
2016-12-10

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker soluppgång/solnedgång: Härlig!

Jaa... solen kan man inte få för mycket av, så här års; det gäller att passa på
och detta gör Du verkligen! Både med kameran o med denna Din fina dikt!
Bravo!
2016-12-09

  soligajag_1 VIP
Så vackert du skriver om din egen sol som ger dig värme och harmoni! Jag njuter av varje ord!
2016-12-08

    ej medlem längre
Man får försöka ta vara på de korta stunderna solen tittar fram, mestadels är det mulet.
Sen får man passa sekunderna vid solens upp-resp. nedgång för att få fina bilder som den du har här!
2016-12-07

  Maria Sundelin VIP
Ljuset och mörkret har en kraft att förtrolla.
Kramar
2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren