Ibland vill vi stänga av tillvaron.

Övning ger färdighet...

en del blir bättre än andra på det

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland vill vi stänga av tillvaron.

Övning ger färdighet...

en del blir bättre än andra på det




Bara ingen hör

 

 

ett...två...tre...fyra...fem...

inte titta

Kryp ihop

Stänga av

Sex... sju...åtta...

sover barnen

det rinner nått

Vad ska jag säga

på jobbet i morron

Nio...tio...elva

Fan..det börjar kännas

höras

måste stänga av

tolv...tretton...fjorton

Räknar långt idag

trött snart

vill tvätta mej

femton... sexton...sjutton

Jag skulle kanske tuppa av

jag tror det

blir nog bäst så...

arton...nitton...

...

...

Bara barnen inte vaknar




Fri vers av Howlit
Läst 264 gånger
Publicerad 2006-05-17 20:24



Bookmark and Share


  Fialotten
Håller inte alls med föregående talare.
Sälv tolkar jag det som att tilllvaron på något sätt känns övermäktig och att man vill hitta ett sätt att slippa kännas vid. Då är ett bra sätt att sova bort känslan av vanmakt och tristess. Förutsättningen är dock att man först kan komma till ro och att barnen sedan sover så att man får fly ostört.

Oj, vad långt det blev...

Bra är det i alla fall!
2006-05-24

  Fredrik Stillesjö
Hej Howlit!

Jag ler så igenkännande över denna dikt. Det ständiga passandet. Bra tycker jag (som har fyra barn att hålla reda på) hälsar Fredrik
2006-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit