Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läsa klocka

Inom mig bär jag ännu Micky-trollet i fickan på anoraken
I en tygpåse har jag stenkulor och några glaskulor - glaror

Hemma sitter Gingerdockan på sänggaveln
I bokhyllan finns pennor i pennskrin, björnklister, klippdockor
och sax med rundad spets

Jag har springben och en midja för hula-hularing...
fingrar som påtar band till nyckelring
tänder som vällustigt tuggar lakritssmaken ur gröna Riff -
händer som rör knäcksmet och brer ut på plåt
och mamma till hjälp att passa ugnen...

Mamma är fin i öronclips, läppstift och håret i svinrygg
och hon försöker lära mig att läsa klockan
och hoppas att skolan ska göra mig vuxen
och ge mig makten av ett yrke
kanske barnsköterska, kontorist eller hårfrisörska -

inom mig bländas jag ännu av vårens ljus
barnets minne lever i mitt hjärta
gula och röda tulpaner i rader, bländar
andungar är näpna, likaså grodyngel och ekorrar
men ack, nu slinter jag på is
- det är allt långt till vide ung och pilblads dans i vind!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-20 19:07



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja vi är verkligen en slags rysk docka med alla våra tidigare jag inom oss - och alla är aktiva....underbar dikt som stillnade tanken till en av de innersta dockorna
2017-01-28

  Salvation Pepper
Vad tingen väcker minnen.

"glaror" - det var många år sen man tänkte detta ord, som då var så viktigt! :)
2017-01-26

  Lars Hedlin
Bra starkt fint förmedlat :)
2017-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om barndomen...som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2017-01-22

  Anya VIP
Vilket vackert lapptäcke av barndomen. så innehållsrikt. jag ser det framför mig.
2017-01-21

  Janina Kaminska
Så fint beskrivet! Lysande, magiska ord!
2017-01-21

  ULJO
Härligt. Minne du förmedlar som berör i själ och hjärta
2017-01-20

  lila fjäderblomman VIP
Härliga minnen återerövras genom dina fina rader!
2017-01-20

    Lena Söderkvist VIP
Härligt målande beskrivningar av barndomsminnen. Det är som att bli inbjuden, så jag tackar dig.
2017-01-20

  Marianne Räf
Mysigt med minnen från tid som gått!
Jag älskade, också, Riff - ett grönt litet
tugg-gummi, som smaka´ ljuvligt ! :)
2017-01-20

    ej medlem längre
Stort och varmt tack för en alldeles alldeles underbar text!

2017-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP