Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


intet ska fattas oss

 

I det sista ska du stå. Lämna färjkarlen vid strandkanten. Vända dig om fast du vet att straffet är hårt som sten.  

Och vi lägger oss som ull mot himlen. Väntar natten vid nomadernas lägereld. Virar filtarna utmed kroppen och blundar när ögat borde vakat.

För säg

När vet man att timmen är slagen, rätt man sätter ringen på ditt finger, tidningsrubriken skvallrar morgondagens verklighet. Säg när.

Obändigt vilar havet där du inte kan simma det. Tvångsmässigt måste varje uteblivet svar analyseras. Fruktat skärper gryningen sitt ljus. Och aldrig kan jag värja mig.

I det första ska du vila. Lägga huvudet mot mitt lår. Skönja sårbarheten där jag stångar mig blodig. Du. Bara du. Ska få det sista av mig.

Innan du rör mig. Ska dina fingrar mjuka min kropp, vattna mina sår och bjuda mina sinnen skönhet. Där kan jag möta dig. Där ska jag möta dig.

I det mellanrum ska du flyta. Och låta mig smörja dig med balsam och lavendel. Du litar till min kärlek.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 685 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2017-01-24 01:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Märklig var ordet.
Din text rör mig på djupet, utan att ja vet hur.
2017-03-21

    Shush
jag har svårt att med ord beskriva vad att läsa just denna dikt i dag betyder för mig.

oändligt vacker.

tack.
2017-03-21

  Lars Hedlin
Känsla och närvaro som berör
2017-01-29

  Alexius Sjöberg
Verkligen tidlöst, storslaget och vackert. Jag gillar både ditt språk och din form, tack för den!
2017-01-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Som Zavanna kommenterade: Berörande och Starkt - Kan ej annat än Gilla!!!
2017-01-25

    ej medlem längre
Orden berör och smeker alla sinnen. En fröjd att läsa den här texten!
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP