Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Hembakta semlor från grunden


VINTERÅNGEST BOTAS MED SEMLA KANSKE?

den lilla snön som faller är

inget svårt men är när allt

annan är det då känns det

 

om längta vår den enda känslan

som uppåt går då jag förstår

 

då blir lite snö ...

en smula som att dö

 

begravningståget rör

strör tårar som floden

 

snösmältning vattenmassor

i norr kan älven översvämmas

dra med sig allt som finns

 

oh detta minns käre vän

det kommer att snöa i mars

 

men jag förstår

du längtar vår

det blir ett sår

bland de andra

 

skrubbsåren från livet

de djupa huggen

stympade delar

saker som bara felar

 

vi alla delar

vi känner oss små

vi längtar så

 

livet kan vara av och på

 jag kan förstå att du

blir vilsen då och då

 

men för lita snö

försök att inte illa må

det går ändå...

 

av snö i mars kan ingen dö

vem vill som snö dö i tö

ja säg vem vem vill dö

 

en tår torkar på kinden

En klen tröst dock ...

ännu är det inte höst

 

vi väntar en vår...

 

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-28 13:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
semlor temlor och massor av kortkorta 3radingar i luftig manér... det ser alltid ut att gå så lätt för denna skrivare, det rinner på i ett aldrig stannande flöde... tack.
2017-03-01

  StinaJ VIP
En text med stor längtan efter vår och visst kan man bota den med semlor !
2017-03-01

    Dan Myrbeck
Får jag bjuda på:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1744657

2017-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP