Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag

Haglet kom plötsligt!

Vi hör vinden slå
det frusna regnet
snett
som en pisksnärt
mot husets fönster

över buskarnas rosa knoppar
över jord och vita snödroppar
över gröna örter och lila julrosor

haglet slår ned
och efter en stund
faller stora vita snöflingor
över träd och hus

Vi tänder ett levande ljus!

Kom, vi värmer oss!

Hit med en samba
en bossanova
kanske en salsa
och jag kommer
med

- honungsmjölk
med kaffe!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-15 14:00



Bookmark and Share


  ULJO
Vädret kör sitt eget race
2017-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Kallt och ruggigt ute, varmt och mysigt inne!
Livsbejakande, glädjande text om att vända det negativa till något positivt.
2017-04-16

  Lars Hedlin
En mycket fin text!
2017-04-16

  Salvation Pepper
Livsbejakande och mycket skönt sätt att hantera denna chockerande kyla och nederbörd.
2017-04-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Mysig betraktelse om vårens tvärstopp, men inomhus råder harmoni och kärlek!
2017-04-15

    ej medlem längre
Jag njuter av värmen, hemkänslan och glädjen i din härliga text!
2017-04-15

  Marianne Räf
En sånn kulört prakt ! Å, sen det
piskande haglet !! Tala om bra
förutsättningar för hemtrevligt
Mys ! Inomhus.. Lämplig, med,
för poetisk aktivitet !!

2017-04-15

  Rise Little One
Våren finns alltid inom dig vännen trots ovädret...
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP