Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

framtidskrokar och minneskrockar

mina fötter är guld värda
de bär mig över många trösklar
till loppmarknad och park
secondhandaffär och badhus
och åter hem till vännen

mina spänstiga steg drar
djupets tröst och energi
ändå händer det att jag vacklar
när jag vandrar över slätten
i aprilblåsten

då slår jag mig ned
till bruset
av havet
jag kallar det så
vågorna slå

men i själva verket
är det motorvägen
jag hör
bilar i fart
förför mig

till drömmerier
där jag framletar framtidskrokar
att meta nya skatter
att minneskrocka
med det gamla

jag var nära kamma fram en plan
av drömmars träd
och stamförstånd
men då slog haglet ned
- häng med

hem igen
med fart!









Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-25 16:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken livsglädje och fantasi, plus den härliga glimten i ögat, som gör dina texter särskilt läsvärda.
2017-05-31

  KattenKin VIP
Att kunna göra om motorvägens larm till havets brus, då är man nog i det närmaste sin egen Dalai lama, lyckas smed, fokusfantast, svärmare och jagväljervadjagtarinvurmare - imponerande.
2017-05-01

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2017-04-27

  Salvation Pepper
"då slår jag mig ned
till bruset
av havet
jag kallar det så
vågorna slå"

Vid motorvägen!
Klokhet!
2017-04-27

    Dan Myrbeck
Utan fötter
går man under.
2017-04-26

  Janina Kaminska
Fint skrivet.
2017-04-26

  Marja-Liisa Koski VIP
Kroppen, den egna, är själens tempel.
Kram!
ML
2017-04-25

  Rise Little One
En fin stund mellan drömmen och verkligheten!
2017-04-25

    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt med liv och lust i alla ord och rader! Och man deltar och blir glad!
2017-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Härligt sprudlande hyllning till fötterna som tar dig dit du vill för nya upplevelser som föder tankar och känslor!
Underbart.


2017-04-25

    ej medlem längre
Dina ord är som ett vackert lapptäcke av känslor, tankar och upplevelser.
Jag tycker mycket om dom!

2017-04-25

  ULJO
Fint förmedlat
2017-04-25

  Marianne Räf
Snyggt å fint poetat !
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP