Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus


Vattenfontänen i köksfönstret porlade
Mannen, i vardagsrummet, spelade på sitt eldrivna piano

Under kökslampans sken
satt jag
och klippte och klistrade
collage

och skörheten i det vackra framträdde
allt mer
och jag såg det enda, för alla ofrånkomliga!

Plötsligt släcktes ljuset
Fontänen tystnade

Väntan blev otålig
tillbaka
civilisationens
välsignelser

kom ljus och porl
tillbaks
kom saga
med lyckligt slut!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-06-07 01:14



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Insiktsfullt skrivet om betydelsen av el.
2017-06-10

  lila fjäderblomman VIP
Javisst är et så, vi kan inte vrida tiden tillbaka!
2017-06-09

  Anya VIP
Kul att även din text handlar om att klippa i papper. Vilket sammanträffande. :o))) Jaa lyckligt slut vill jag också ha.
2017-06-08

  Salvation Pepper
Så mycket liv i denna dikt.
2017-06-08

  Lovisa Lindbom
Fint! Fick läsa den en andra gång. Då framträdde dess mening.
2017-06-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra diktat om vårt beroende av el. En baksida av vårt tekniska samhälle.
2017-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om kontrasterna mellan ljus och musik till mörker och tystnad.
En bra påminnelse om hur beroende vi är att elen fungerar.
2017-06-07

    ej medlem längre
En fin livsnära text som värmer att läsa.
2017-06-07

    ej medlem längre
Ja, ljuset är en förutsättning för liv. Gillar mycket. :-) Speciellt finalen:
"kom saga
med lyckligt slut! "
2017-06-07

  ULJO
Bra framfört
2017-06-07

  Respons VIP
Det är en önskan som är förståelig. Bra formulerat!
2017-06-07

  Marianne Räf
Fint! En Insikt om att ljus går det
ej å va´ utan¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨!
2017-06-07

    ej medlem längre
Det är tur att det finns el, nästan allt drivs med el (utom kärleken).

2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP