Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal.


vattensvepning

och månen gömmer sig så
på himlens baksida;
det är sekunden då cigaretten
brinner ned mot vilande finger,
ned
till gamla märken,
hårdnade vitnade märken,
gjorda i badkar i sängar i städer och skogar.
vänster arm hängande över kanten –
soffan från tjugotalet är ett skepp
när vind och fladdrande ögonfransar
viskar minnen till den sovande,
utpå sömnens skrämmande hav –
obönhörligt och dövt.
ett sällsamt åskväder i norr;
en tröst för de redan döda,
de som inte hade
tillräckligt tålig vävnad för elden.
den blå röken falnar när den passerat kinden.
aska och doften av jord och mint
är allt som finns i stunden då stormlyktan slocknar;
i det sista andetaget innan natten
den man inte vet något om.




Fri vers av Lily Lisbon
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-07-27 00:30



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Brokigt, och med febrig närvaro tecknas ett varande eller en splittrad existens som jag upplever det.
2021-04-14

    ej medlem längre
När tillvaron exploderat och ordet apokalyps har svårt att att finna sitt semantiska fält. Mycket bra!
2017-07-28

  cilax VIP
du åker åttor
2017-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Lily Lisbon
Lily Lisbon