Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luft och ljus

Jag är
en fyndare bland droppsten
en samlare av grottben
härifrån döden
överflödande
överlevnadsvisdom
men igår kväll
kom det fram
att maken kände en invasion
av mörker
i vår tvåa, utan förråd.

Min älskade
är fenomenal
på att piska upp
en stämning av katastrof
och jag har med tiden
blivit så bra på affekt
att jag direkt kan sortera bort
mina mest rosaskimrande visioner
och offra oändligheten
för ändliga möjligheter!

Sorg suckar ur ting som blivit till skärvor.
Ur gamla sår sipprar nytt blod.
Tårar har runnit
någon har skrikit sig hes
men det spelar inte längre någon roll
vem som bistod med vad
ty nu smyger ljuset fram
och luften känns ren
där vi går, hand i hand.














Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-08-12 00:01



Bookmark and Share


  ULJO
Kärleken har förmåga att ge tröst i med och motgång
2017-08-14

  Marita Ohlquist VIP
Kärleken har en förmåga att räta ut fnurror på gemensamhetens tråd!
2017-08-14

  Anya VIP
Vilken strålande text om ett gräl...jaa som jag tolkar det. Vi grälar också, men inte så ofta. Mest jag som blir på krigsstigen. Maken kör med tjuriga krig. Tack vännen för en lysande text.
2017-08-13

    ej medlem längre
Målande och med stor skicklighet ger du ord på livets olika känslor som berör oss alla.
2017-08-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Att rensa i liv och lust, ger nytt bränsle till relationen. Du skriver otroligt bra om rensningens effekter före och efter.
2017-08-12

    ej medlem längre
Välskriven och intressant text. Intressant är också att ovanligt många av mina olika vänner har tillkännagivit utrensningar i sina hem och liv under de senaste dagarna... Det kanske ligger något i luften? :-)
2017-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP