Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad en klok vän


Orientering

i livsorienteringen
behöver du både karta och kompass
så känn efter djupt i ditt hjärtas kompassnål
åt vilket håll du ska gå
och gå sedan med bestämda steg åt det hållet

men glöm inte att emellanåt stanna upp
och låta tvivlets reflektion
jämföra din inre karta
med den yttre verkligheten

med även de mest välgenomtänkta initiala föresatser
de mest godhjärtade avsikter
behöver vi alla emellanåt stanna upp och reflektera
jämföra det tänkta med det som blev
kanske ta ut en ny kompassriktning
eller kanske ompröva vår tänkta destination

Om du bara låter tvivlet styra
kommer du aldrig närmare 
men lyssnar du alltid blint på din övertygelse
kan det du närmar dig visa sig vara avskyvärt




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-14 13:25



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket kloka råd...man behöver stanna upp emellanåt och känna efter...
2017-08-18

  Drömfångare
Återigen, visst ÄR det meningen <3
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)