Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vilsegång

Jag är en vingbruten fågel
på en asfaltsväg
under ett regnmoln
- vilse av för lite sömn och för lite dans
vilse bland knutar i muskler och nerver
vilse i min spegelbilds spretiga rynkor

men vad värre är
jag känner mig kränkt
för trycket
att ge upp
gamla goda bevis
på egensinnig
existens!

Långa nätter
innehållsrika
tunga drömmar
ska hjälpa mig
lägga
livspusslet
tillrätta!

De fem elementen
ying och yang
alla regnbågens färger
och alla vindriktningar
agater och kristaller
och miljarder hjärnceller
ska vara mig till hjälp!

Mina minnen ska jag lägga
kring kroppen
gäckande frågor
skälmska och
underbara gåtor
överraska mig
- lätta mitt hjärta!

Underbara tunga händer
ska lägga min plåga
bland hjärtslag
varsamt
- en gäckande gåta
tillrätta!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-20 22:04



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så hoppfullt...som bara du kan skriva. Din styrka känns genom skärmen.
2017-08-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Du har ett eget recept på lägga pusslet. Och få mörkret att flykta, för solen. Stark och egensinnig, skriver du ut receptet även till oss läsare.
2017-08-21

    ej medlem längre
Dina ord har kraft och tyngd och tränger in i alla mina sinnen.
2017-08-21

  ULJO
Suverän text som berör
2017-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Ge inte upp, snart flyger du igen på fria vingar!
2017-08-21

    ej medlem längre
Din välklingande text låter som en god plan för att hitta hem igen.
2017-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP