Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krossa drömmar

Jag vet att min väg till ett meningsfullt liv
har gått genom att ta bort det med bitter smak
och krossa fåfänga drömmar
för att i lugn och ro
avnjuta nuet dess möjlighet.

Jag är tacksam och glad för allt jag har
- badhus, vänner, dans och poesi
hushållsgöra och trädgårdsarbete
och så gillar jag att göra collage -
men mitt sinne är ändå
kränkt barn
hur än jag talar förstånd!

Inom mig gråter jag av sorg
över mina, i affekt, bortgivna stora målardukar
ja, ack, vad jag saknar mitt stora staffli
och förmodligen också min konstnärsidentitet!

Det var länge sedan
jag deltog på jurybedömda utställningar
Jag har inte längre väggar och fönster
för stort måleri!
-
Det är tid
- riv ner illusioner
för undan vad som ligger
och samlar damm
se med kärlek på det som är kvar
vårda och utveckla det!


























Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-22 15:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Berörande. En kamp att vara lycklig men ändå en sorg...tänker jag när jag läser. Håller med Zavanna....du målar så fint med dina ord.
2017-08-23

    ej medlem längre
Så härligt ärligt beskrivet och djupt berörande. Jag känner igen mig på vissa plan...
2017-08-22

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vackert, vemodigt porträtt!
Det sista stycket är ett utomordentligt
avslut på en alltigenom bra och tänkvärd text!
2017-08-22

    ej medlem längre
Du målar med stora penseldrag de känsligaste texter som berör och rör alla sinnen.
Du är en sann levnadskonstnär.

2017-08-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland får man kasta drömmar överbord. Men saknaden kan sätta sig som en tagg, trots att man gjorde ett val. Som du säger, man får rensa och njuta av det som är kvar. Gissar att många av oss, känner igen sig i din text, på ett eller annat sätt.
2017-08-22

  ULJO
Ibland kan man ångra det man borde men inte gjorde. Trots allt är ju ett fysiskt och psykiskt välmående att föredra framför materiella ting.
2017-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP