Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pinfärskt

Det är så nytt för mig att bli gammal
och det har tagit sin rundliga tid
att släppa vissa ideal som satt fast
som hull -
men så skönt det är att uppskattas
för livserfarenhet
och att kunna bjuda på humor
och prestigelöshet...

Tiden går fort
men att det ska klaras av i ett huj...
icke så - icke idag!
Det tar minst 20 minuter
att ta min hoj till stan
medan min unga granne cyklar dit
på sju röda minuter...

Jag närs av den mogenhet
som genomsyrar äldre väsen
som en varm doft...

Jag har roligt
vill inte
samla damm
eller meriter!
Jag kan markera avslut
och unna mig den sorg
som kan följa!

Jag är mindre ivrig
och mindre tålig
men vidsyntare
och innerligare
i kropp som knopp!

Jag märker
mitt liv
som varierande inslag
i en överväldigande vävnad
som inte saknar mening och sammanhang
och jag är inte klar än!

Jag förväntar mig
mönster
som jag aldrig sett förut
jag vill förundras
och glädjas
varje dag
men att andra kommer att ta vid
där jag tar slut
- det är en tröst!








Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-08-24 19:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Orden lyser som ledljus....du inspirerar och ger kraft och hopp.
2017-08-27

  Karina"Kia"
Härligt bejakande text.. "Leva livet"njutningsvackert och en frihetskänsla stor!

Andra tar vid.. Där du slutade.. Inga problem :))

Njut och ha ro i själen av det mjukare livet som kan blomstra stort med det man längtat efter .....så länge!
2017-08-26

  Anya VIP
Fasen vilken styrka. Det smittar av sig. Du är fenomenal på att förmedla acceptans och nöjdhet. Tack!!! sparas!
2017-08-25

    ej medlem längre
Vilken härlig text om de gyllene åren i livet. :-)
2017-08-25

  Marianne Räf
Ja, jag har också upptäckt att
åldrandet har sin tjusning..
Väl förmedlat i din dikt !
2017-08-24

  ULJO
Åldrandet har sin tjusning. Tänk på att vi blir vackrare med åren i så väl själ som hjärta och i det yttre
2017-08-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Åldrandets och livets oundvikliga gång, skriver du både tänkvärt och med glädje om. Det liv vi har måste brukas och njutas. Erfarenheter få tala.
2017-08-24

  Rise Little One
Livet är inte en tävling och man får njuta av det så länge man kan och vill!
2017-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om åldrandet och dess fördelar!
När fransarna på livets väv skall knytas är den ett underbart porträtt av väverskan.
2017-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP