Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saga/vän

Som en gren häver mot lunga i blåst

vandrar sägnen mot eld och ljus.

Dessa livförtrollande hisnande sagor

Som överlever trots tidens brus.

 

Du är en saga, få förunnad, 

En dikt varsamt skaldad.

Och jag ska ha din röst nära intill

Närd, omskött och förvaltad

 

Pluralis, sagor är ju så

Växer i omfång och tonfall

Så har orden burits och blossat

som ett Vattens brusande svall.

 

Vän, min och andras trösterska

Bundsförvant och solnärarinna

din saga ska leva i evig tid

och ingen må den föringa.

 

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-08 18:31



Bookmark and Share


  ULJO
Kolossalt fint skrivet
2017-09-11

    ej medlem längre
en dikt att andas i
känna kärlek och värme av
solbegjutna tårar

2017-09-10

  aol
Underbart skaldat med sådan djup och känsla ,
2017-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP