Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaccin


Ympning med smittkoppsvirus i en öppnad åder
var prövat i Indien och Kina
mot smittkopporna, som där förekommit i tusentals år.

Under 1700-talet i Europa dog 60 miljoner människor
av kopporna
lika många blev både vanställda och invalidiserade -

Den asiatiska ympningsmetoden prövades i England
på dödsdömda förbrytare och fattighusbarn
som först fick frossa, feber och svullna lymfkörtlar
och därefter ett fullgott skydd för smittkoppor!

Bondfolk upptäckte att mjölkerskor som insjuknat i
kokoppor, blev friska snabbt och sedan gick fria från smittkoppor.
Vaccinet mot smittkoppor blev därefter ympning med kokopporna.

Fritt från
Källa: "Historier om läkemedel"
Tord Ajanki




Övriga genrer av Blomma-Stjärna VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-20 19:31



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Livets intressanta läkningar i histori som även idag räddar liv<3
2017-10-29

  ULJO
Tack för den lektionen
2017-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Intressant läsning om en viktig uppfinning, som räddat många människor.
2017-10-21

    ej medlem längre
Nu lärde jag mig något nytt! Tack.
2017-10-21

  Rise Little One
Intressant text.
2017-10-21

  aol
Tack för att du delade med dej så intressant att läsa.
2017-10-20

  Marita Ohlquist VIP
Tack för en intressant och lärorik inblick i läkekonstens historia!
2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP