Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2017-11-11


Att inreda ett hem

 

Jag bläddar igenom den där IKEA-katalogen
Slickar fingret och bläddrar bladen
Jag tror jag har det på tungan men
Letar fortfarande efter en kontinalsäng
Som kan lämna mig försjunken i tankar
Romantiskt anpassad efter mina behov
Sex på morgonen med ett skönt flin
och en filt att linda in min oro i
Kuddar att luta mitt humör mot
En söndagsmorgon
En fredagsnatt
Något som får mig att rysa av minsta beröring
Ett rent samvete
Ett sammetslent lakan i vitt eller rosa skimmer

 


Sidan 31 har den där hyllan
Som rymmer allt från topp till tå
Böcker staplade på varandra
Skattkammarön och Lysande utsikter
Kalla kårar längs ryggraden
and I kinda like it i hem-lig-het


Sidan 28 har Ektorp, Kivik, Klippan,
Karlstad, Norsborg
Tusenstals kombinationer
Men jag söker den soffa som kommer få mig
att hoppa ur kläderna
Så fort jag kommer hem
Sitta i annat än mjukisar - Baby I know!



Den där mattan
Vi kan spilla sås, te eller kaffe på
Letar fortfarande efter under vilken kategori
Diskbänken
Vi kan stöjda oss mot när vi kysser luften ur varandra
Finns

 

Jag vill ha det där matbordet
Som står på stadig ben
I vått och torrt
Det där lampan
Som lyser upp i den gråa vardagen
Gardinerna som ger lagom ljusinsläpp
Men ändå lämnar nyfikna grannar
Utanför
De där tavlorna som ramar
In våra stunder
På ett kreativt sätt
Lyfter fram det bästa i oss

 

Ljuslyktor, glas och porslin
Vaser och krukor
Till balkongen
Till köket
Allt kanske inte finns här
Men reflektionerna,
När vi tar alla inredningtips
Med en nypa salt och väljer och vrakar
Efter eget tycke och smak

 
Gult, rött, blått, grönt...vitt
Ett hem där hjärta och hjärna går
Ton i ton
Med våra personligheter
och där  tv:n får stå på
medan våra händer zappar mellan kanalerna
Lite planlöst, lite förvirrat, lagom stökigt
Men ändå där

 

 

 

 hör jag nog hemma

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-11 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP