Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en text som jag valt att skriva i och med "Jagskriverdig" instagrams intiativ där hon utmanar svenska skrivarsjälar på Insta. Jag heter @honkallarsigpoet på insta - Musikhjälpen har i år temat Barn är inte till salu #mh2017


Skambud: Barn är inte till salu

 

Du kan få mig
i  en, två, tre ...35 minuter
Hur länge DU vill
Ha mig i ditt våld
För en tjuga

 

Det är ungefär vad någon
På andra sidan jordklotet Exakt nu
Sväljer
en cheeseburgare för

 
Vänd på steken!


Säg cheese!              

 

"Klick klick"
Posera för dig
utan en tråd på kroppen

 

Du kan få min knottriga tunga,
mina såriga fingrar, min darriga röst
mitt sargade kön för ett Happy Meal!
Utan att behöva stå i en jävla
låååång kö!

 

Men mitt namn
Står inte skrivet i pannan på dig
Trots att du har barn där hemma
som leker med lego
och du pussar på med samma mun
som Nu svär åt mig!
Du skiter totalt i om jag gillar att leka
Med bilar eller dockor
eller göra barkbåtar
- om jag ens kan simma

 

Vad kostade jag dig i tid?
Vad betalade du med?
En OB på jobbet?
en siesta på stranden
en Stor stark i baren
eller på ballen?

 

Jag mäter cirka 130 cm över havet
Väger cirka 27 kilo
och jag kostade dig inget att ha
på samvetet
men betalade på mitt eget lilla vis
en evighet med ärr

 

Men jag är bara ett barn,
ett barn, en siffra
du tog för givet, men



Som inte längre räknar dagarna till Julafton




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-11 23:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark text om en vidrig verklighet
2018-01-04

  Ric
jag skulle kunna skjuta alla jävlar som utnyttjar barn. fan.
2017-12-18

  sandel
Så himla bra och starkt skrivet!


2017-12-12

  Karina"Kia"
Ojoj! så bra skrivet/beskrivet..

Så här är det och vi klappar oss inför jul!
2017-12-11

  Fulbergarn
bra tema av musikhjälpen , ja fy hur det är
en coca cola kostar mer än ett barn
2017-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP