Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack Lars för din omtanke!


Brev i midvinternatten

Jaa, tänk dig Lars, den snö och is

som nu ligger över oss

- men egentligen är det inte över, utan mjukt emellan isklumparna

- mjukt, vitt och vackert

- just nu i midvinternatten 

- minus tio grader celsius.

 

Kära Poeter vän

Ha det gott i din midvinter!

Jag asfaltsflickan, född i Helsingfors, i vår huvudstad,

mitt i brinnande kriget,

strax innan jag transporterades

till Rotebro i Sverige som 'krigsbarn'

- ja usch vilket sällsynt obehagligt ord,

det där 'krigsbarn'-ordet!

Känner starkt för,

nej böjer mig ödmjukt inför naturens växlingar

väntar på följande 'braket'

vintern bjuder oss på.

Det är grymt kallt
underbart skirt och vackert.

Tack för dina goda kommentarer i natten!

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-03 22:35



Bookmark and Share


  Jag heter Poet och Monika Skrivare
Fint så fint.
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP