Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hyMn

 

 

Vinterväg hav ditt ljus

Över brustna knoppar rymd

tala en sång över väl och ve,

Nej, låt det bli en hymn 

 

Över ljus bemödat över klarhet i höjd

Där sovande brus ännu hörs

Där evig kärlek stelnat i köld

men av toner ännu rörs

 

Låt skenet bli ett dur accord

En stillsam sprittande vals

Som tar ljuset mot ännu en höjd

Som om värmen funnits alls

 

Vinterväg, hav ditt ljus

Men stäm luta mot mitt bröst

Sänd mig blott ett vårligt tecken

Till lisa för kyliga tankar 

Till sommar i mitt bröst.

 

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-16 23:27



Bookmark and Share


  ULJO
Vinterväg, hav ditt ljus. Fint
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP